ÜDVÖZÖLLEK TERMÉSZETVÉDELMI, ÁLLATVÉDELMI ÉS SOLYMÁSZ OLDALAMON!
ÜDVÖZÖLLEK TERMÉSZETVÉDELMI, ÁLLATVÉDELMI ÉS SOLYMÁSZ OLDALAMON!
IRÁNYMÉRŐ RENDSZER
 
Kérdezz! - felelek
 
IN MEMORIAM
 
Madaraink egészségvédelme
 
Akikre büszke vagyok
 
VADÁS(S)ZUNK!
 
GÖRÉNYEIM
 
NAP FOTÓJA
 
VIDEÓIM
 
I. Solymász Fesztivál
 
Természetvédelmi Vizsga Tételek
 
WEB OLDALAK
 
Nézettségi index :o)
Indulás: 2006-09-28
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Solymász étkek, nemcsak solymászoknak
Solymász étkek, nemcsak solymászoknak : Bazsalikomos vadsült

Bazsalikomos vadsült

-bj-  2008.06.16. 14:21

Elsősorban vaddisznó süldőből a legfinomabb, de bármely más nagyvadból, vagy a mezei nyúlból is elkészíthetjük.

Hozzávalók:

-    Vaddisznó süldő tarjája, csontostul, vagy gerince, esetleg teljes hátsó combja (kb. 1,5 kg)

-         20 dkg fültölt kolbász

-         1 nagy fej vöröshagyma

-         4-5 gerezd fokhagyma

-         15-20 szem egész fekete bors

-         pár szem boróka bogyó

-         bazsalikom, szárított, vagy friss kb. 2 ek.

-         vadfűszerkeverék, őrölt fekete bors, foghagymás só

-         1 tyúkleves kocka

-         2 csapott tk. Pirospaprika

-         olaj

 

A húst mossuk, majd lecsepegtetve a gerinc csont mellett mindkét oldalon csontig bevágjuk. Comb esetén a combcsontig hosszába elvágjuk. Kívül és a hasítékokat olajjal megkenjük, majd a vadfűszer keverékkel, őrölt fekete borssal, fokhagymás sóval, majd bőségesen bazsalikommal bedörzsöljük, fűszerezzük. A fokhagymás só helyett alkalmazhatunk húspuhító sót is, ha nem fiatal állatról van szól.

A befűszerezett húst alufóliába csomagoljuk és másnapig a hűtőben tároljuk 4-5 fokon.

Másnap az apró vágott vöröshagymát és a gerezdekben mellé rakott fokhagymát olajon megdinszteljük gyengén sózva. A piros paprikát rászórjuk, gyengén dinsztelünk vele tovább, majd másfél liter vízzel felengedjük és hozzá adunk a bazsalikomból, valamint a szemes borsot és a leveskockát. 20 percig fedő alatt főzzük. A húst kicsomagoljuk, a vágatba, a hosszába vágott füstölt kolbász darabokat belerakjuk, majd spékelő tűvel összefogjuk, vagy cérnával összevarrjuk. Még némi bazsalikomot szórunk rá, majd tepsibe helyezzük úgy, hogy a csontos gerinc része feküdjön alul és a gerinctaraj meg fölfelé álljon. Mellé öntjük az elkészült fűszeres lét és alufóliával teljesen lefedjük. Közepes lángon a sütőben addig pároljuk-sütjük, míg a kevéske zsírjára le nem sül.

Hústálra rakjuk, a tűzőtűtől, vagy a cérnáktól megszabadítjuk. Köretnek bármilyen párolt zöldség, hideg saláta, krumplipüré, vagy befőtt adható.

Könnyű száraz, vagy a hölgyeknek félédes vörösbor dukál.

Jó étvágyat kívánok!

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2009.10.21. 14:17
2009.07.14. 10:24
2009.07.01. 14:14
2009.06.18. 14:57
2009.06.15. 13:45
2009.06.09. 12:41
2009.06.03. 14:29
2009.05.27. 15:28
 
MAGAMRÓL...
 
KÉPES ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ
 
HIRDESS nálam! :o)
 
H Í R E K
 
FOTÓ ALBUMOK
 
TENYÉSZTÉS/breeding
 
KÉZMŰVES munkáim
 
FAKANÁL
 
Ü Z E N Ő F A L
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!