ÜDVÖZÖLLEK TERMÉSZETVÉDELMI, ÁLLATVÉDELMI ÉS SOLYMÁSZ OLDALAMON!
ÜDVÖZÖLLEK TERMÉSZETVÉDELMI, ÁLLATVÉDELMI ÉS SOLYMÁSZ OLDALAMON!
IRÁNYMÉRŐ RENDSZER
 
Kérdezz! - felelek
 
IN MEMORIAM
 
Madaraink egészségvédelme
 
Akikre büszke vagyok
 
VADÁS(S)ZUNK!
 
GÖRÉNYEIM
 
NAP FOTÓJA
 
VIDEÓIM
 
I. Solymász Fesztivál
 
Természetvédelmi Vizsga Tételek
 
WEB OLDALAK
 
Nézettségi index :o)
Indulás: 2006-09-28
 
Bejelentkezés
Felhasználónév:

Jelszó:
SúgóSúgó
Elfelejtettem a jelszót
 
Solymász étkek, nemcsak solymászoknak
Solymász étkek, nemcsak solymászoknak : Tárkonyos fácán leves

Tárkonyos fácán leves

-bj-  2008.06.16. 14:37

-pirított zsemle kockával-

Hozzávalók:

- 1 fácán,

- 3-4 sárgarépa

- 2 fehérrépa

- fél karalábé

- negyed zeller

- 1 közepes vöröshagyma

- 2-3 babérlevél

- 2-3 evőkanál szárított tárkony (Kotányi)

- kb. 20-25 szem szemes feketebors

- 2 dl tejföl

- 1dl tej

- 1 tojás sárgája

- 2 evőkanál liszt

- citromlé, és só ízlés szerint.

- 5-6 zsemle + olaj + só

 

A megpucolt fácán mell és comb húsait fejtsd le a csontokról, majd kis kockákra vágd össze. A többi csontos alkatrészt kisebb darabokra (nyak, szárny, stb.) tedd majd hozzá.

Apró kockára vágd a zöldséget és a karalábét úgy, ahogy a franciasalátába szoktad, a hús picit nagyobb is lehet. Egy 3-5 litere lábasba a zöldséget, a húst kockázva, a hagymát és a zellert egészben tedd bele a babérlevelekkel együtt. Némi sót és a borsot is szórd hozzá. Aki szereti a zöldséget, az több zöldséget és karalábét tegyen hozzá, de a zellerrel óvatosan, mert elviszi az ízt. Annyi vizet kell hozzá adni, hogy 3 ujjnyira elfedje.

Nagylángon forrásig, majd a továbbiakban takarékon főzzük a levest. Ne érdekeljen, hogy a forráskor habos és zavaros lesz a levesed, ez majd szépen letisztul. Amint forr, tedd kisebb lángra, szórd rá a tárkonyt, kutyuld jól össze és egy fedőt is tegyél rája, majd hagyd főni, legalább egy órát. A főzési idő attól függ, milyen öreg volt az alapanyag. Ha vajpuha, akkor a két evőkanál liszthez szépen apránként keverd a tejet, hogy csomómentes legyen, majd fokozatosan némi húsléddel felhígítva habard a leveshez. Kóstold meg, hogy elég sós-e, ha nem akkor most van sora pótolni.

A tojás sárgáját keverd el a tejföllel, ezt is húslével hígítsd ki, majd habard a leveshez. Ismét kóstolás, ha elég sós, akkor jön a nonpluszultrája, azaz a savanyítás. Nem tudom ki milyen savanyúszájú, de az biztos, hogy egy 3-4 liter leveshez minimálisan 3 evőkanál citromlé szükséges. Ezt később mindenki a saját tányérjában, ízlésének megfelelően utána savanyítja (én szoktam).

Még további 5 percet főzöd és már készen is vagy. A levesnek sűrű raguszerűnek kell lenni, olyan kanálfogósnak.

 

Míg fő a leves, el tudod készíteni a zsemlekockákat. Én 1x1cm-es kockákra vágom a szikkadt zsemlét, kenyeret. A teflonban némi olajon két marék zsemlekockát, erősen megsózva és nagy lángon hirtelen megpirítod. A következő pirítás előtt a teflon serpenyőt egy papírtörölközővel töröld ki, hogy a lehullott és megégett morzsa ne füstöljön fölöslegesen, és ne kozmálja el a következő dózisok ízét. Ennyi leveshez, személyenként egy zsemle pirítását kell számolni.

 

Tálaláskor külön tálban kell halmoznod a pirított kockákat és a mert levesre mindenki annyit vesz a tányérjába, hogy szinte megálljon benne a kanál, ha a zsemlekocka megszívta magát. Elég tömény étel, így utána nem való sültek, töltött káposzta vagy egyéb gyomrot terhelő étek. Jobban illik egy könnyű tésztaféle (somlói, aranygaluska) vagy palacsinta, esetleg fánk.

Jó étvágyat kívánok!

 
BlogPlusz
Friss bejegyzések
2009.10.21. 14:17
2009.07.14. 10:24
2009.07.01. 14:14
2009.06.18. 14:57
2009.06.15. 13:45
2009.06.09. 12:41
2009.06.03. 14:29
2009.05.27. 15:28
 
MAGAMRÓL...
 
KÉPES ÉLMÉNYBESZÁMOLÓ
 
HIRDESS nálam! :o)
 
H Í R E K
 
FOTÓ ALBUMOK
 
TENYÉSZTÉS/breeding
 
KÉZMŰVES munkáim
 
FAKANÁL
 
Ü Z E N Ő F A L
Név:

Üzenet:
:)) :) :@ :? :(( :o :D ;) 8o 8p 8) 8| :( :'( ;D :$
 

Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168    *****    Nagyon ütõs volt a Nintendo Switch 2 Direct! Elemzést a látottakról pedig itt olvashatsz!    *****    Elkészítem születési horoszkópod és ajándék 3 éves elõrejelzésed. Utána szóban minden kérdésedet megbeszéljük! Kattints    *****    Könyves oldal - egy jó könyv, elrepít bárhová - Könyves oldal    *****    20 éve jelent meg a Nintendo DS! Emlékezzünk meg ról, hisz olyan sok szép perccel ajándékozott meg minket a játékaival!    *****    Ha érdekelnek az animék,mangák,videojátékok, japán és holland nyelv és kultúra, akkor látogass el a személyes oldalamra.    *****    Dryvit, hõszigetelés! Vállaljuk családi házak, nyaralók és egyéb épületek homlokzati szigetelését! 0630/583-3168 Hívjon!    *****    Könyves oldal - Ágica Könyvtára - ahol megnézheted milyen könyveim vannak, miket olvasok, mik a terveim...    *****    Megtörtént Bûnügyekkel foglalkozó oldal - magyar és külföldi esetek.    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    A boroszkányok gyorsan megtanulják... Minden mágia megköveteli a maga árát. De vajon mekkora lehet ez az ár? - FRPG    *****    Alkosd meg a saját karaktered, és irányítsd a sorsát! Vajon képes lenne túlélni egy ilyen titkokkal teli helyen? - FRPG    *****    Mindig tudnod kell, melyik kikötõ felé tartasz. - ROSE HARBOR, a mi városunk - FRPG    *****    Akad mindannyijukban valami közös, valami ide vezette õket, a delaware-i aprócska kikötõvárosba... - FRPG    *****    boroszkány, vérfarkas, alakváltó, démon és angyal... szavak, amik mind jelentenek valamit - csatlakozz közénk - FRPG    *****    Why do all the monsters come out at night? - Rose Harbor, a város, ahol nem a természetfeletti a legfõbb titok - FRPG    *****    why do all monsters come out at night - FRPG - Csatlakozz közénk! - Írj, és éld át a kalandokat!    *****    CRIMECASESNIGHT - Igazi Bûntényekkel foglalkozó oldal    *****    Figyelem, figyelem! A második vágányra karácsonyi mese érkezett! Mesés karácsonyt kíván mindenkinek: a Mesetáros    *****    10 éves a Haikyuu!! Ennek alkalmából részletes elemzést olvashatsz az anime elsõ évadáról az Anime Odyssey blogban!